Friday, March 9, 2018

Muslim Man Found in Car with Knives and Qurans…


INRIKES. En 30-årig man krockade med tre bilar när han körde mot trafiken genom Lundbytunneln i Göteborg på tisdagen. Händelsen kallades först för trafikolycka, men nu framkommer det att mannen hade knivar och flera koraner i bilen. Mannen ska också ha misshandlat polisen och är nu misstänkt för mordförsök. När Fria Tider ringer upp polis och åklagare på onsdagen får vi dock inga kommentarer alls.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 16.30-tiden på tisdagen som polisen larmades om en bilist som körde i fel färdriktning från Älvsborgsbron mot Lundbytunneln.
Föraren, en man i 30-årsåldern, körde under färden på tre andra bilar innan han fick stopp på bilen inne i tunneln.
Hans bil hade fått skador som gjorde att han inte kunde fortsätta.
"När polis kommer till platsen gör mannen motstånd och sprayas därför med OC-spray", skriver polisen i sin händelserapport.
Han grips först misstänkt för försök till grov misshandel, våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. De tre bilar han körde på fick lättare skador, ingen person ska dock ha skadats av vansinnesfärden.
Men klockan 20.00 på tisdagskvällen ändrar åklagaren rubriceringen från försök till grov misshandel till försök till mord.
Nu framkommer det också att mannen hade flera knivar och exemplar av koranen i bilen, rapporterar Göteborgs-Posten.
Bombskyddet och Säpo kopplades in av rädsla för att det handlade om ett terrorbrott och det hela blev en så kallad särskild händelse. En husrannsakan gjordes också av mannens lägenhet.
Trots detta säger uppgifter till GP att det i nuläget inte tros handla om ett terrordåd, utan om en gärningsperson som mått "dåligt".
Men polisen är mycket förtegen om händelsen. När Fria Tider ringer till Göteborgspolisen på onsdagen får vi ingen kommentar alls utan hänvisas till kammaråklagare Håkan Johansson.
Vi når Johansson per telefon men han vill inte heller säga nånting alls.
– Jag har inga kommentarer, säger Håkan Johansson till Fria Tider.
Han vill inte heller kommentera uppgifterna om att det fanns knivar och koraner i mannens bil.
Idag vill alltså myndigheterna inte kommentera händelsen. Men igår uttalade sig polisens presstalesman Peter Adlersson till GP och sade då att den 30-årige mannen bland annat slagit en polis i ansiktet.
GP har även pratat med en person som satt i en av de mötande bilarna i samband med vansinnesfärden.
– Jag såg lyktorna genom bilen framför mig och hann precis undvika frontalkrock. Jag fick slänga mig in i väggen men blev ändå påkörd, säger personen till tidningen.

No comments:

WAS MUHAMMAD PROPHESIED IN THE BIBLE?

SURAH 61:6 Muslims believe that the coming of Muhammad was foretold in the Bible. For centuries, Muslims have tried to find predictions of t...

TRENDING NOW